2012. június 7., csütörtök

Alkotói válság

Habár anno úgy határoztam, semmilyen személyes jellegű írást nem teszek közzé, ez most mégis egy picit az lesz. Elsősorban azért mégiscsak a programozáshoz kapcsolódik, ezért találtam úgy, hogy kiírom.

Mostanság (= az elmúlt pár évben) alkotói válságban vagyok: vagy nincs ötletem, hogy mit programozzak, vagy ha van, akkor belekezdek és 10 perc múlva kiikszelem az IDE-t. Ez most, a vizsgaidőszak végével és a nyár berobbanásával ismét nagyobb gond. És próbálok agyalni, milyen programot írjak, ami fenntartja az érdeklődésem.

Tervben van egy gitáros progi, amilyet már korábban is készítettem más nyelveken, meg átnézhetném a többi régi Delphi-s progimat - hátha valamelyik szimpi és kedvem támad remake-elni Java-ban. (Hmm... például az amőba progim!) A minap elkezdtem egy sudoku modellt is, de egyszerűen lusta vagyok folytatni, pedig érdekes.

Továbbfejleszthetném a szakdolim is, ez is az ötletlistán van: újraépíteném a GUI-t, meg még 1-2 funkciót implementálhatnék. Ki akarom próbálni az új Scene Builder-t a JavaFX-hez, csak a múltkori upgrade mizéria után már kisebb fenntartásokkal vágnék bele egy újabb telepítés sorozatba. :D (Noha NB 7.2beta kell neki... és múltkor is a beta verzió volt működőképes :D)

Viszont ami a jövőm szempontjából kiemelten hasznos lenne: Java EE. Neki akarok indulni, át akarom látni, meg akarom tanulni. Csak el kell kezdeni. :-)

Nincsenek megjegyzések: