2012. június 17., vasárnap

Glassfish érdekesség

Érdekes dolgot tapasztalok az Üveghal szerverrel. Ha NetBeans-ből futtatom a szervert, és leállítom, már nem tudja később újraindítani. Amikor megnézem NB-ben a domain-eket, a kiválasztott domain-re azt írja, hogy "admin-listener disabled or no enabled http-listener". Kérdés, vajon miért állítódik el?

Az első megoldás az volt, hogy létrehoztam egy új domaint. Most kikísérleteztem annyit, hogy csak a domain config mappáját kell lecserélni az első futtatás előttire (esetleg egy manuális indítás utáni verzióra), és akkor ismét tudom indítani NB-ből. De hát ez így nem állapot.

A NB egyébként annyiból is bugos, hogy a JavaDB network servert nem állítja le kilépéskor, manuálisan kell megtenni a javadb/bin/stopNetworkServer.bat-tal.

(NetBeans 7.1beta, Glassfish 3.1.1, a NB töltötte le)

Update @ 12:22: Rájöttem! :D

Egész egyszerűen nem szereti az ékezetes betűket a domain.xml-ben. Merthogy a projektem elérési útvonalában volt 1-2 ékezet, és ez az elérési út bekerül ebbe a fájlba, és a szerver indításakor ParseError-t produkál. (Amit az üveghal manuális indításakor kiírt exception sorozatból olvastam ki, a NB erről véletlenül sem tájékoztat.)
Tanulság: felejtsük el az ékezetes mappaneveket! :D

Nincsenek megjegyzések: