2013. január 24., csütörtök

Siker

Szerintem joggal érezhetem sikernek, hogy szakdolgozatom, a PubSearch bekerült a Softpedia adatbázisába, és az azt követő 4 órában már 14 alkalommal letöltötték. A Softpedia team azt írta, tesztelték a programot, és "100% tiszta" minősítést kapott, vagyis nem tartalmaz kémprogramot (még jó hogy :-)).

Úgy érzem, tényleg van értelme továbbfejlesztenem az alkalmazást, és most elhatároztam, hogy a projekt életét a blogomon is lehet majd követni ezentúl, lesz egy saját címkéje is. Így, ha közzé teszek egy tervet, hozzá lehet szólni esetleg, ha valakinek ötlete van.

Remélem, pár nap múlva, a védésen is sikert aratok. Az utóbbi napokban kapkodva foltoznom kellett benne pár dolgot. Egyrészt újraépítettem a projektet, a legfrissebb JRE és JavaFX runtime-hoz, és hát volt 1-2 konvencióváltás a JFX 2.0 és 2.2 között, így pár helyen módosítanom kellett a GUI definíción. Másrészt pedig a Google Scholar ismét változtatott egy hangyányit a HTML lapjainak felépítésén, szóval a mintákat is csekkolnom kellett.

Terveim a következők:

  • Elsőként a nyáron megírt 3 újabb adatbázisdefiníciót (DBLP, Mendeley, ArXiv) átnézem, aktualizálom, és hozzácsapom az 1.1-es verzióhoz. Ezt feltöltöm majd SourceForge-ra és értesítem a Softpedia csapatát.
  • Hosszabb távú tervem pedig a PubSearch 2.0, ami univerzálisabb, átgondoltabb lesz, és a program felépítése is változni fog, ugyanis teljesen más szemlélet alapján fogom felépíteni. De erről majd később. :-)

A program jelenleg letölthető a Softpedia-ból:


illetve a SourceForge-ból:

2 megjegyzés:

Richard O. Legendi írta...

Nice. Annyi comment, hogy lehet hasznosabb lenne angolul írni (és reklámozni pl. Twitteren), hogy a világ nem magyarul beszélő része is tudjon a projectről :-)

Esetleg releváns fórumokon, levlistákon is meg lehet hirdetni.

juzraai írta...

Köszi a tippet. :) Gondoltam rá, hogy csinálok itt angol bejegyzéseket is, vagy egy összedobok egy külön weboldalt angolul - lehet tényleg érdemes lenne. :)