2013. november 14., csütörtök

Facebook Ticker modul előcsalogatása

Megjegyzés: a cikk a "régi" Facebook felületre vonatkozik, az új (idei, 2013-as) felületen (ahol van egy bal oldali függőleges menü, sötétszürke háttérrel) nincs Ticker modul! Cikk erről.

Másfél hónapja, mikor egy családtagom beregisztrált a Facebook-ra, meg akartam neki mutatni, hogy a Ticker (Percről percre) modul ki-be csukogatható, ha például nem érdekli. Azzal nem számoltam, hogy becsukás után eltűnt az egész, nem jelent meg a kinyitó gombocska. Persze az én profilomból mutogattam...

Próbáltam ki-bejelentkezni, másik böngészőből, de a Facebook elmentette a szerveren, hogy én azt becsuktam, ennek megfelelően pedig nem jelenítette meg utána a cuccot.

Hogyan hozható elő mégis a Percről percre modul, ha nincs ott a kinyitó gombocska sem?

Elmondom! :-)
  1. nyisd meg a Facebook-ot Chrome-ban 
  2. üsd le az F12-t, hogy bejöjjön az oldal forrása 
  3. nyisd meg a kereső mezőt a CTRL+F-fel, és írd be ezt: "pagelet_rhc_ticker" 
  4. így megtalálod ezt a DIV elemet:
    <div class="hidden_rhc_ticker" id="pagelet_rhc_ticker"></div>
  5. kattints bele duplán a class=" ... " részben az idézőjelek közötti szövegre, ezáltal szerkeszthetővé válik 
  6. töröld ki (Backspace), majd Enter, így elmentődik, vagyis alkalmazza a böngésző 
  7. már nem tudom pontosan, de asszem újratöltöttem az oldalt és utána jelent meg a kis gombocska, de lehet, hogy már újratöltés előtt
Anno kitettem a kérdést GyakoriKérdésekre (ritkán kérdezek, és csak akkor, ha már sok mindennel próbálkoztam és kifogytam az ötletekből), de pár perc múlva meg is írtam a megoldást (magamnak:D). Pár napja érkezett egy komment, hogy másnak is sikerült az én módszeremmel megoldania a problémát, úgyhogy most úgy döntöttem, kiteszem ide is.

Nincsenek megjegyzések: