2014. március 31., hétfő

2048

A Flappy Bird hisztéria után újabb játék terjed robbanásszerűen a világon, mind a játékosok, mind a programozók körében: a 2048. Ez már maga egy klón, de a hullámot elindító Gabriele Cirulli játékából (játszd itt) néhány nap alatt rengeteg másolat és kusztomizáció (úh, ezt még így sosem írtam le:D) született. (cikk erről)

Engem is megfertőzött a játék, napokig toltam, és minden szemem elé kerülő és tetszésemet elnyerő klónnal el akartam jutni a 2048-as csempéig. (Ami eddig sikerült is!:D) Elsőként a kormánypárti politikusok arcképeivel operáló klón jutott el hozzám, Cirulli verziójához csak ezután értem el. Találtam Doctor Who figurás játékot is.

Vannak persze vadabb átalakítások is, például a 2-es helyett 1-es csempével indító Fibonacci változat, ami szerintem gondolkodósabb, mert korántsem mindegy, hogy melyik csempét melyikkel egyesíted. Van tetrisz változat, ami szakít a játék eddig mozgatási szabályaival és természetesen a Flappy Bird őrültek sem maradnak ki a jóból, nekik is készült egy repdesős áltozat. Akinek pedig nem elég a 4x4-es tábla, az bonyolíthatja az életét a 3D-s verzióval.

Aki pedig szeretne saját képeket megjelenítő verziót csinálni, használhatja a Make your own 2048 generátort.

Én is elkezdtem egy sajátot írni nulláról, a logika már meg van, és egyébként nem triviális, egész gondolkodós feladat, élvezetes volt összerakni. Szerintem kezdőknek gyakorlás gyanánt kiváló projekt. :-)

Az XKCD-t is megihlette a játék:


EDIT:
A bejegyzésem közzététele után találtam még egy gonosz, nehezített változatot is, azt hiszem, ezzel fogok szenvedni most. :D

Nincsenek megjegyzések: