2014. július 3., csütörtök

Happy

Pharrell néhány hónapja bedobott egy slágert a zenei világba. Mint a Flappy Bird, szerintem a Happy is elindított egy hullámot, rengeteg profi és amatőr cover gyáros is legyártotta a saját verzióját belőle, és persze a fanatikusoknak készült 10 órás loop verzió is. Mi lehet a dal titka? Egész egyszerűen jó. Nem csípem a figurát, de ezt nagyon eltalálta. Dallamos, könnyed, vidám, és szerintem a szöveg is ötletes.

A továbbiakban bemutatom a 3 (szerintem) legjobb Happy covert! :-)


Elsőként a Walk Off The Earth névre hallgató tehetséges és mindig vidám csapat feldolgozásával találkoztam. (Ők készítették a nagyszerű Gotye covert is anno.) Humorral fűszerezték a klippet, talán még könnyedebb és vidámabb, mint az eredeti. És engem speciel meglepett, hogy Sarah-nak micsoda hangja van.


Később, már nem is tudom hogyan (lehet, hogy pont guitar cover-eket kerestem? :)), belefutottam az Ultimate Music Covers (UMC) srácok változatába... amit napokig hallgattam. Metálosra vették a figurát, ízlésesen fel van építve, és szerintem odatesz! \m/


Néhány napja pedig teljesen véletlenül belefutottam ebbe az angyalkába, Rozzy Boo-ba, aki mézédes hangon és hihetetlenül szerény profizmussal adja elő a dalt (mind énekileg, mind hangszerelésben), egy loop pedál segítségével felépítve: 


Szerintem tehát ők hárman a legjobbak. :-)

Azért megemlítek pár olyan profi előadót, akik szintén nem akartak kimaradni a jóból s így repertoárjukra tűzték a dalt:

  • Igor Presnyakov, az orosz fingerstyle gitár virtuóz
  • PelleK, a norvég széles skálájú énekes
  • Boyce Avenue, az amcsi csapat, akikhez én a "kellemes cover-ek" kifejezést társítom
Érdemes körbenézni mindhármójuk csatornáján is! :-)

Nincsenek megjegyzések: