2014. augusztus 27., szerda

Achievement unlocked: utolértem a Doktort!

forrás: brandsoftheworld.com

Most, hogy végre szabadságomat töltöm, végre volt időm kihúzni a todo listámról valamit, amit hónapokkal ezelőtt is megtehettem volna: megnéztem a Doctor Who (magyar címén Ki vagy doki?) 7. évadát és az azt követő special részeket is, szóval utolértem a "jelent". :)

Az első 6 évadot  (a 2005-ös új sorozatról van szó) azt hiszem, tavaly néztem meg, szinkronosan. A 7. évaddal azért vártam, mert csak feliratosan lett volna lehetőségem megnézni... de végül is múlt héten így néztem meg. Meglepően jól érteni egyébként, mit mondanak. :) A véleményemet lejjebb olvashatod.

Szóval, igen, csatlakozom a whovian-ek táborához! :) A régi sorozatot nem láttam, de sebaj, még pótolhatom. Meg a spin-off sorozatokba is talán bele fogok nézni.

Tech

Mivel most már 2 sorozatot követek valós időben (Doctor Who és a Big Bang Theory), gondoltam, haladok a korral, és valahogy automatizálom az új részekről való értesülést. Hallottam, hogy létezik epizód naptár, ami segít nyilvántartani a kedvenc sorozatokat. Az episodecalendar.com-ra találtam rá, ami tökéletes a feladatra. Biztosít iCal feed-et is, amivel hozzá tudtam adni a Google Naptárhoz, így a mobilomon is látom, mikor lesz új rész. Bónuszként a honlapon be lehet pipálni a már látott részeket, így nyilvántartja, mennyire vagyok lemaradva a sorozataimmal.

Vélemény

[ SPOILER ALERT ] - Említésre kerül a 7. évad, a speckó részek és a 8x1 rész tartalma!

A 7. évad szerintem zseniális volt, az első résztől kezdve. Clara-ba beleszerettem azonnal :$ cuki :D, számomra még Amy-t is lekőrözi, akit szintén csíptem. Mondjuk azért a 7x5 végét megkönnyeztem... brutálisan jó rész volt, fordulatos. Örültem, hogy az angyalok végül visszatértek és újra egy izgis időhurkos epizódot kreáltak köréjük - anno a 3x10 volt ilyen témájú, az is zseniális volt.

Ügyesen oldották fel Clara vissza-visszatéréseinek magyarázatát az évad végén. Számomra kellemes meglepetés volt az évadban a gyíknő és a szontár parancsnok. Imádom őket, pláne a poénokat, amiket Strax harcos eredete és együgyűsége köré építenek. :D Clara vizsgáztatása is tetszett a hóemberes részben, amikor egy-egy szóval kellett válaszolnia Vastra-nak.

Az 50. jubileumi film is szuper volt, örültem a nagy visszatéréseknek, és hogy kihasználták az idő "katyvasz" mivoltát! :D

Az új évad első része is tetszett, hagyott gondolkodni valót, elvarratlan szálakat a végén. Strax-on megint felnevettem párszor. :D Peter Capaldi pedig furcsa még... de mindegyik új dokival így voltam az elején, aztán megszoktam és megszerettem őket, szerintem a 12. dokival is így lesz! :)

[ SPOILER FREE ] - Többet nem utalok a tartalomra ebben a bejegyzésben. :)

Szóval jó kis sorozat ez, ajánlom mindenkinek! :)

Nincsenek megjegyzések: